Veelgestelde vragen over verzwaringsdekens

Lees hier een aantal van de veelgestelde vragen over verzwaringsdekens.

Is een verzwaringsdeken geschikt voor iedereen?

Zleepers heeft ervoor gekozen om verzwaringsdekens te maken die geschikt zijn voor iedereen! Vanaf twee jaar kun je al gebruik maken van een verzwaringsdeken.

Een verzwaringsdeken kan voor verschillende doelen worden gebruikt. Je kan hierbij denken aan het gevoel van onrust tijdens het slapen, bij stress, inslaapproblemen en doorslaapproblemen.

Een verzwaringsdeken zorgt voor het gevoel van een langdurige knuffel wat een geborgen gevoel geeft tijden het slapen. Deze geborgenheid werkt ontprikkelend en rustgevend. Een verzwaringsdeken werkt ook ontspannend voor mensen zonder slaapproblemen.

Medische sector

De verzwaringsdekens van Zleepers worden ook ingezet in de medische sector. We werken met hoogwaardige kwaliteit die ook voor mensen die vatbaarder zijn voor ziektes gebruik kunnen maken van een verzwaringsdeken.

Hoe kies ik het juiste gewicht en afmeting van mijn verzwaringsdeken?

Welk gewicht juist is voor jouw verzwaringsdeken is afhankelijk van de reden van aanschaf. Dit verschilt dus per persoon/ kind.

Bent u doorverwezen door een arts, fysiotherapeut, ergotherapeut of SI-therapeut dan heeft u waarschijnlijk al advies gekregen. Zo niet dan kunt u met ons overleggen voor de juiste keuze. Kijk hier voor ons assortiment.

Worden de zwaartedekens ook professioneel gebruikt?

In Zweden worden ze al jaren gebruikt in verpleegtehuizen en ook in Nederland gebeurt dit steeds meer. Uit onderzoek is gebleken dat Alzheimer-patiënten weer rust krijgen door de dekens.

Op veel scholen wordt er gebruik gemaakt van verzwaringsdekens voor kinderen die overprikkeld raken. Daarbij worden dekens aangeraden door onder andere artsen, fysiotherapeuten en in senso-motorische therapie.

Vervangt een verzwaringsdeken een dekbed?

Een verzwaringsdeken kan een dekbed vervangen maar dat hoeft niet. Dit hangt van de gebruiker af.

Het is mogelijk om een verzwaringsdeken extra naast je dekbed te gebruiken. Heb je het snel warm dan kan wellicht een verzwaringsdeken alleen voldoende zijn. Gewoon uitproberen dus!

In de regel geeft een verzwaringsdeken verkoeling in de zomer en verwarmen ze in de winter. Zleepers gebruikt hoogwaardige en gecertificeerde granulaatkorrels en 100% katoenen hoezen. Hierdoor houden de dekens geen warmte vast, wat bijdraagt aan het uitgeruste gevoel.

Kan de verzwaringsdeken in de wasmachine?

De verzwaringsdeken kun je zonder problemen in de wasmachine wassen. Je kunt de deken van Zleepers maximaal op 40 graden wassen. Houd wel rekening met het laadvermogen van uw  wasmachine.

De dekens van 5 kilo zullen probleemloos in de thuiswasmachine kunnen. De dekens van 10 kilo vaak niet. Hiervoor kunt u naar een wasserette. De meeste instellingen hebben wasmachines met grotere laadmogelijkheden.

Verzwaringsdekens mogen niet in de droger. Omdat de vulling geen vocht opneemt en goed is verdeeld, zijn de dekens meestal binnen een dag droog.

Hoe snel heb ik de verzwaringsdeken binnen?

Na het plaatsen van je bestelling wordt de verzwaringsdeken binnen 2 tot 5 werkdagen verstuurd. Voor grote bestellingen en afwijkende maten kan dit langer zijn. U kunt altijd even een bericht sturen per mail, app of via facebook.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland rekent Zleepers geen verzendkosten.

Kan ik een andere stof kiezen voor de verzwaringsdeken?

De beschikbare kleuren die online staan hebben betrekking op het huidige assortiment. Zleepers besteld soms andere kleuren ter variatie van het assortiment. Staat je gewenste kleur er niet bij en zou je wel graag bij ons willen bestellen dan horen we dat graag en kunnen we samen kijken naar een geschikte kleur.

Je kan er ook voor kiezen om je verzwaringsdeken in een dekbedhoes te doen naar keuze. Hierdoor hoef je de deken ook minder vaak te wassen.

Ik zie mijn vraag hier niet bij…

Neem dan contact met ons op.  We helpen u graag!