Veelgestelde vragen over verzwaringsdekens

Is een verzwaringsdeken geschikt voor iedereen?

Jazeker! Voor iedereen vanaf twee jaar die last heeft van onrust, stress, inslaapproblemen en doorslaapproblemen. Door de druk van de deken ontstaat een gevoel van een langdurige knuffel. Deze geborgenheid werkt ontprikkelend en rustgevend. Dus ook voor mensen zonder slaapproblemen zijn de verzwaringsdekens heerlijk ontspannend.

Hoe kies ik het juiste gewicht en afmeting?

Dat verschilt per persoon. Bent u doorverwezen door een arts, fysiotherapeut, ergotherapeut of SI-therapeut dan heeft u waarschijnlijk al advies gekregen. Zo niet dan kunt u met ons overleggen voor de juiste keuze.

Worden de zwaartedekens ook professioneel gebruikt?

In Zweden worden ze al jaren gebruikt in verpleegtehuizen en ook in Nederland gebeurt dat steeds meer. Alzheimer-patiënten kunnen bijvoorbeeld weer rust krijgen door de dekens. Ook scholen maken gebruik van verzwaringsdekens voor kinderen die overprikkeld raken. Daarbij worden dekens aangeraden door onder andere artsen, fysiotherapeuten en in senso-motorische therapie.

Vervangt een verzwaringsdeken een dekbed?

Dat hangt van de gebruiker af. De één vindt het fijn om alleen onder de verzwaringsdeken te slapen, de ander gebruikt er ook een dekbed bij. Dat kan op of onder de verzwaringsdeken. Gewoon uitproberen dus! In de regel geeft een verzwaringsdeken verkoeling in de zomer en verwarmen ze in de winter. Zleepers gebruikt hoogwaardige en gecertificeerde granulaatkorrels en 100% katoenen hoezen. Hierdoor houden de dekens geen warmte vast wat bijdraagt aan het uitgeruste gevoel.

Kan de verzwaringsdeken in de wasmachine?

Dat is geen probleem, alle verzwaringsdekens van Zleepers kunnen op maximaal 40 graden worden gewassen. Houd wel rekening met het laadvermogen van uw  wasmachine. De dekens van 5 kilo zullen probleemloos in de thuiswasmachine kunnen. De dekens van 10 kilo vaak niet. Hiervoor kunt u naar een wasserette. De meeste instellingen hebben wasmachines met grotere laadmogelijkheden.

Verzwaringsdekens mogen niet in de droger. Omdat de vulling geen vocht opneemt en goed is verdeeld, zijn de dekens meestal binnen een dag droog.

Hoe snel heb ik de deken binnen?

Bestellingen worden binnen 2 tot 5 werkdagen verstuurd. Voor grote bestellingen en afwijkende maten kan dit langer zijn. U kunt altijd even een bericht sturen per mail, app of via facebook.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland rekent Zleepers geen verzendkosten.

Kan ik een andere stof kiezen voor de verzwaringsdeken?

Dat kan! Er is van alles mogelijk. Gaat het om een leuk motief voor bijvoorbeeld een kinderdeken, dan raadt Zleepers het gebruik van een dekbedhoes aan. Zo hoeft de deken minder vaak te worden gewassen en gaat deze ook nog eens langer mee.

Ik zie mijn vraag hier niet bij…

Neem dan contact met ons op.  We helpen u graag!