Duurzame verzwaringsdekens van Zleepers: 

De duurzame verzwaringsdekens van specialist Zleepers zijn van topkwaliteit. Door gebruik van gecertificeerde grondstoffen zijn de dekens duurzaam in gebruik.

 • De verzwaringsdekens kunnen in de wasmachine omdat ze van 100 % stevig katoen zijn.
 • De unieke granule-vulling is gemaakt van korrels van duurzaam gerycled kunststof, vrij van bpa, weekmakers en ftalaten.
 • Het uitgekiende compartimentensysteem zorgt voor een goede verdeling van de druk waardoor het knuffelgevoel optimaal is.
 • De dekens zijn ademend en houden daardoor geen warmte vast.
 • De granulevulling zorgt ervoor dat de dekens verkoeling geven in de zomer en warmte in de winter.
 • De dekens zijn door de wasbaarheid zo te gebruiken maar passen ook in een dekbedhoes.

Professioneel gebruik van onze duurzame verzwaringsdekens

Bij Zleepers weten we als geen ander wat de effecten van kwalitatief goede verzwaringsdekens zijn voor kinderen en volwassenen. Amerikaans onderzoek onder kinderen met een stoornis uit het autismespectrum (ASS) ondersteunt de bevindingen dat een verzwaring werkt. In Zweden worden zwaartedekens al jaren ingezet in de gezondheidszorg dus is het een logische vervolgstap dat de verzwaringsdekens ook in Nederland meer bekendheid krijgen.

In Nederland worden verzwaringsdekens ook door professionals aangeraden. Van artsen en verpleeghuizen tot sensomotorische- en fysiotherapeuten. Ook scholen gebruiken verzwaringsdekens bij kinderen die prikkelgevoelig zijn. Even bijkomen met de knuffeldeken en een kind kan er weer tegenaan! De dekens zijn dan ook geschikt voor in een snoezel hoek.

 

Wat een mooie dekens! Sterk, zwaar én we mochten zelf de stof kiezen. De kinderen slapen er heerlijk onder. Mijn oudste van 12 slaapt altijd erg onrustig, gaat diagonaal door het bed. Maar onder de verzwaringsdeken blijft hij stil liggen. Hij zegt veel uitgeruster te zijn. Dank je wel!

 

Rustgevende combinatie

De duurzame verzwaringsdekens van Zleepers geven rust en laten kinderen of volwassenen beter slapen. Door het duurzame basismateriaal kunt u langdurig gebruik maken van de effecten van de verzwaringsdekens van Zleepers. De geborgenheid die de deken biedt, heeft een ontprikkelend effect. Dat maakt de zwaartedeken ideaal voor kinderen of volwassen met slaapproblemen, adhd, autisme, stress, overgangsklachten, angststoornissen, depressie, alzheimer of dementie.

De gelijkmatige verdeling van de druk van de dekens van Zleepers zorgen voor:

 • Een veilig en geborgen gevoel
 • Ontprikkeling
 • Lichamelijke ontspanning
 • Sneller in slaap vallen
 • Betere nachtrust
 • Meer energie en betere concentratie

Zoektocht

Als ondernemer is Linda onderzoekend én oplossingsgericht. Zij wilde dat haar verzwaringsdekens milieubewust, duurzaam en kwalitatief goed zouden zijn. Goed, stevig katoen was snel gevonden maar de juiste vulling vinden bleek moeilijker. Allerlei natuurlijke materialen bleken om uiteenlopende redenen ongeschikt. Kersenpitten en spliterwten kunnen niet in de wasmachine en kunnen gaan schimmelen. Kleine steentjes beschadigen de stof van de dekens en hierdoor vielen er nog meer mogelijkheden af.  Uiteindelijk vond ze granules van gerecycled kunststof dat vrij is van bpa, weekmakers en ftalaten. Dit bleek dus ook de ideale oplossing voor de verzwaringsdekens van Zleepers. De stoffen die Zleepers gebruikt voor de dekens zijn altijd 100% katoen. Daardoor zijn de dekens wasbaar in de machine. Kortom, duurzaamheid en kwaliteit gaan hand in hand bij Zleepers, dé specialist in zwaartedekens.

Neem gerust een kijkje bij mijn assortiment

Contact

Zleepers
Email: info@zleepers.nl
Telefoonnummer: 0621840801
Of vul het contactformulier in.

Vragen ?

Kijk of het antwoord al bij de veel gestelde vragen staat.